Juu, jatketaanpa juttua. Tämän blogin nimihän viittaa erääseen epäsiistiin/siistiin ohjelmaan, joka taas kertoo mikä juttu on se suurin muutos, jota olen ajatellut saada aikaan. Tuo ohjelma on muuten yksi erityisen hyvä huonon omantunnon aiheuttaja minulla, koska vaikka siinä näkee vielä kamalampia (toisinaan, toisinaan ei?) siivousluusereita kuin itse on, niin aina alkaa katselemaan ympärilleen. Tuolla näkyy villakoira. Tuolla näkyisi villakoiria, jos näkisin nurkan kaiken rojun takaa. *punastuu taas katsellessaan ympärilleen*

Luulisi, että aikuinen ihminen osaa siivota, mutta ei se niin yksinkertaista ole. Itse asiassa Sillä siisti ohjelman kotimainen versio antoi esimerkiksi sellaisen vinkin, että sokeripala on aika kätevä puhdistusväline. Jos en olisi saanut sitä vinkkiä, niin hellan päällystä olisi vieläkin sen näköinen, että luulin ihan oikeasti maalin lähteneen. Niinpä niin. Sokeripalalla vähän hinkaten sieltä tulikin kaunis valkoinen pinta esiin. Ja olin muuten aikaisemmin kokeillut siihen yhdet sun toiset ökömentit.

Tosiasia siis on, että uuno siivoaja ei selviä sillä, että menee kauppaan ja koittaa ostaa sieltä tarpeelliset välineet. Ei ne toimi. Ne on rosvousta, jolla huijataan käyttämään rahaa moneen sellaiseen, mistä ei olekaan mitään hyötyä. Olisikohan sittenkin pitänyt ottaa jotain opikseen silloin, kun vielä asui kotona... Mutta minkäs teet, jos tietotaito on hukassa. No, täytyy katsoa Sillä siisti ohjelmaa ja ottaa toisinaan jotain opiksi.

Huh, tullepa tästä paasausta. Olen joka tapauksessa tyytyväinen siihen, mitä tänään on tullut tehtyä. Vein pullot pullonpalautukseen pikkukauppaan, joka oli sunnuntainakin auki. Siivosinkin vähän. Eilen olisi ollut jonkinlainen siivousinspiraatio -melkein- päällä, mutta "kun oli pakko lähteä asioille". Seli seli. :D

edit: Ja siis eihän se osaamisesta ole kiinni, jos joku (minä) ei ymmärrä siivota. Ei se välineistä tietenkään ole kiinni, mutta aihettahan voi kaarrella monesta suunnasta. Siinä yksi.